Om Daniel

lanksida_banner_88_31
lanksidatopplista
butiksoppet
butiksoppet_tl_88_31

 

Välkommen till Daniels hemsida

Om Daniel Magnusson

Kort fakta:

Namn: Daniel Magnusson.
Ålder: 39år.
Civilstatus: Singel.
Födelsedatum: 15 Oktober.
Födelseort: Växjö.
Bostadsort: Linköping.
Intressen: Datorer, programmering, sport och fiske.
Utbildning: Dataingenjörsutbildningen 160p, Örebro Universitet.
Examen: Magister i datateknik.
Sysselsättning: Konsult på Front End AB
 

Lång fakta:

Jag heter Daniel Magnusson, jag föddes den 15 oktober 1972 i Växjö. Flyttade till Motala vid ett års ålder med mina föräldrar. Jag gick på Solsätters dagis innan jag började skolan. Lågstadiet läste jag år 1979-1982 på Lyckorna skola i Motala, mellanstadiet år 1982-1985 på Östra skolan i Motala, högstadiet år 1985-1988 på Skolgårda skola i Motala. När jag började gymnasiet valde jag att läsa handel- och kontorslinjen på Platenskolan i Motala mellan åren 1988-1990. Vi hade praktik två dagar i veckan sista läsåret, ena terminen på kontor och den andre i butik. Kontorspraktiken gjorde jag på Motala Musikskola och butikspraktiken gjorde jag på en livsmedelsbutik.

Jag började i februari 1990 att börja arbeta extra på en livsmedelsbutik. När jag slutade skolan började jag ett vikariat på en butik som mejeriansvarig. Efter det började som fast anställd som mejeriansvarig på en annan butik i Motala. 1997 bytte jag tjänst på butiken började då som försteman, att var försteman innebar att jag hade ansvar för kolonialavdelningen samt att jag var hjälpreda till butikschefen.

När jag var tolv år fick jag min första dator och har sedan dess haft ett stort intresse för datorer och programmering. År 1998 kände jag att jag ville arbeta med mitt stora intresse datorer, det gjorde att jag började att läsa in kurser på Komvux för att få högskolebehörighet. Jag läste då ämnen som fysik A, B matematik C, D, E kemi A och svenska B. När jag hade läst klart på Komvux var ett butikschefsjobb ledigt, fick platsen och jobbade där mellan 1999-2005. Men har varit tjänstledig mellan åren 2000-2004 för studier på Örebro universitet på dataingenjörsutbildningen 160p. Detta har gett mig en magisterexamen i datateknik på 165p. Mitt examensarbete gjorde jag på Intelligent Control Lab, AASS, Örebro Universitet och arbetet gick ut på att utveckla ett styrprogram för en ABB-robot (IRB 340) "Flexpicker" som skulle spela airhockey mot en mänsklig spelare.

På sommarlov och jullov gick jag in och arbetade som vikarierande butikschef på olika butiker i butikskedjan. Efter att jag hade slutat på Örebro universitet började jag som tillgänglighetscoach. Efter det började jag som kundservicecoach. I april 2005 skulle jag byta tjänst inom livsmedelskedjan men kände då att jag ville satsa på ett arbete inom databranschen. Från och med november 2006 är jag anställd som konsult på Front End AB, där jag arbetar med verksamhetsutvekling, systemutveckling.